Over het Virtual Reality project

Een spannend moment voor iedere scholier: op stage gaan. Jarenlang heb je je voorbereid op dat moment waarop je in de praktijk laat zien wat je op school hebt geoefend. De stage- of werkplek sluit niet altijd aan bij wat jij ervan verwacht. Onrealistische verwachtingen zorgen dat je niet goed het beste uit jezelf kunt halen op je stage en dat je misschien wel vroegtijdig stopt. Als scholier in het speciaal onderwijs vind je het leuker om een mogelijke stageplek te ervaren dan over een stageplek te lezen. Daarom hebben wij samen met de Hogeschool Arnhem Nijmegen een Virtual Reality app gemaakt, zodat jij je nog beter voor kan bereiden op je stageplek!

Wij zijn bezig met de ontwikkeling van virtual reality video’s van stageplekken voor leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs. Het doel is om spanning bij leerlingen te verminderen en gelijktijdig bij te dragen aan realistische verwachtingen van zowel de leerling als de werkgever en de ouders/verzorgers. Als Stichting Vraagstelling doen wij onderzoek in samenwerking met leerlingen, stagebegeleiders en andere betrokkenen om ervoor te zorgen dat deze toepassing aansluit op de wensen vanuit het werkveld en de belevingswereld van de leerling.

Wat is Virtual reality eigenlijk? En wat heeft dat te maken met arbeidstoeleiding?

In samenwerking met scholengemeenschap De Onderwijsspecialisten en SRC HAN zijn wij 360°-video’s aan het ontwikkelen van stageplaatsen, zodat deze kunnen worden bekeken in een Virtual Reality-omgeving. Op deze manier maken leerlingen laagdrempelig en realistisch kennis met verschillende potentiële arbeidsplekken. Uit interviews met stagebegeleiders en leerlingen blijkt dat deze toepassing handvatten kan bieden om met de leerling in gesprek te gaan over diverse stageplekken. Daarnaast zorgt de VR-toepassing voor balans in de verwachtingen van zowel de leerlingen als de werkgevers en stelt deze toepassing ouders/verzorgers in staat inzicht te krijgen in de werkzaamheden die hun kind zoal doet.

De beschikbare 360°-video's

Bekijk onderstaande demo's voor een impressie.Van Der Valk Arnhem

Deze video is een rondleiding in de keuken van Van Der Valk Arnhem. Bekijk bovenstaande demo om een impressie te krijgen van de rondleiding. Gebruik een smartphone met VR-support en een cardboard voor de optimale VR-ervaring (zie uitleg).De Groenmakers

De Groenmakers is een groenbedrijf in de achterhoek. Bekijk bovenstaande demo om een impressie te krijgen van de rondleiding. Gebruik een smartphone met VR-support en een cardboard voor de optimale VR-ervaring (zie uitleg).Project-Icarus

Deze video is een rondleiding bij Project-Icarus, een ICT-Dagbesteding in Culemborg. Bekijk bovenstaande demo om een impressie te krijgen van de rondleiding. Gebruik een smartphone met VR-support en een cardboard voor de optimale VR-ervaring (zie uitleg).

Bedrijf X

Wilt u dat uw bedrijf of instelling ook onderdeel wordt van ons VR-platform in de vorm van een 360°-video? Neem dan contact met ons op.